Haast en spoed is zelden goed... Of toch? (09/09/2018)

 

#thebrugeswhale #tribru18 #liquidcity #visitbruges

 

Na een drukke werkdag haastte ik me donderdagavond naar "The Bruges Whale", één van de kunstwerken die in Brugge te bezichtigen zijn in het kader van de Triënnale. Eenmaal ter plaatse aangekomen, bleken de omstandigheden in mijn voordeel te spelen: het blauwe uurtje deed net haar intrede en er was nauwelijks wind, waardoor de weerspiegeling zo goed als perfect was! Het ideale moment dus om wat te spelen met lange sluitertijden! 

Aangezien het dynamisch bereik van de camera te beperkt was om de volledige scène in één beeld goed te belichten, besloot ik om het beeld samen te stellen uit 3 basisbelichtingen: één foto van de weerspiegeling, één foto van de lucht en één foto van de gebouwen (zie uitleg hieronder). Na wat extra aanpassingen (contrast, verzadiging, verscherping,...) stond "The Bruges Whale" - voor mij althans - nagenoeg perfect op de foto!

 


Brico Cross Maldegem (07/02/2018)

 

 

Op woensdag 7 februari vond de Brico Cross plaats in Maldegem. Ondanks de ijskoude temperaturen, wou ik nog eens van de gelegenheid gebruik maken om m'n camera van onder het stof te halen... Jammer genoeg had mijn favoriet - Mathieu van der Poel - 's morgens afgezegd door maag- en darmklachten. Maar, de andere renners haalden hun beste benen boven. Door de harde ondergrond van het stadspark werd het een snelle cross, zonder al te veel modder. 

Bij de vrouwen stak Marianne Vos er met kop en schouders bovenuit. Annemarie Worst en Laura Verdonschot strandden - na een mooie onderlinge strijd - op een respectievelijke 2de en 3de plaats. Kersvers wereldkampioene Sanne Cant was nog niet volledig fit na het WK in Valkenburg, maar kwam met plezier haar nieuwe regenboogtrui tonen aan het Maldegemse publiek.

Bij de heren leek het erop dat Michael Vanthourenhout aan het langste eind zou trekken, maar door een val aan de brug halverwege de wedstrijd moest hij de strijd staken. Uiteindelijk werd de cross gewonnen door Laurens Sweeck, gevolgd door David van der Poel en Tim Merlier.  


Photo Days (27/02/2017)

 

#photodays #garciagoodbye #kneistival #nelemispelonphotography #concertphotography

 

"Gefeliciteerd, u bent bij onze winnaars! Uw foto was bij de 10 beste van zijn categorie (...)."

Met deze vleiende woorden ontwaakte ik deze morgen!

Net zoals vorig jaar zal één van mijn foto's dus te zien zijn op de fotografiebeurs Photo Days. Deze keer werd een concertfoto van Garcia Goodbye geselecteerd, genomen tijdens Kneistival. Je kan de beurs bezoeken in Brussels Expo op 10, 11 en 12 maart, telkens van 10u tot 18u. 


Imaging Days (27/02/2016)

 

Volgend weekend (5 en 6 maart 2016) vindt de fotografiebeurs "Imaging Days" plaats in de gebouwen van Tour & Taxis (Brussel). Naast de verschillende fotografiegerelateerde stands, uiteenzettingen en demonstraties, kunnen de bezoekers ook foto's bewonderen aan de "Wall of fame". In februari werd hiervoor een wedstrijd georganiseerd. Ik nam er aan deel met onderstaande foto van Rotterdam en kreeg vandaag het bericht dat mijn inzending tot de selectie behoort! Op de "Wall of fame" zal dus o.a. een afdruk van deze foto te zien zijn. Meer info op: www.imaging-days.com.


Tweede plaats challenge oktober 2015 (02/11/2015)


Elke maand wordt er op het fotografieforum Belgium Digital een anonieme challenge georganiseerd rond een bepaald thema. In oktober viel de keuze op het thema "ramen en deuren".  Aangezien dit thema me wel aansprak, besloot ik om nog eens deel te nemen aan deze fotowedstrijd. En het resultaat mag er zijn: met onderstaande foto - "The blue window" of "La fenêtre bleue" - behaalde ik een mooie tweede plaats! 


Kneistival (26/07/2015)


#kneistival   #garciagoodbye   #flipkowlier   #lestruttes   #kschoice

 

Ook dit jaar was Kneistival, een gratis festival op het Heldenplein in Knokke-Heist, weer een voltreffer. Tijdens de 30ste editie stonden heel wat klinkende namen op de affiche, zoals Flip Kowlier, Blaudzun, Les Truttes, The Levellers, K's Choice en Discobar Galaxie. Daarnaast konden de festivalgangers ook kennis maken met lokale groepen (Cajun Moon, Soviet Grass,...). De bands maakten er één voor één een spetterend feest van, tot groot jolijt van het talrijk opgekomen publiek. 

 

Hoewel ik nog nauwelijks tijd gehad heb om m'n foto's in te laden en te bewerken, kon ik het niet laten om toch al even een blik te werpen op enkele beelden. De andere foto's zullen in de loop van de volgende weken op de site en / of op Facebook verschijnen. 


Nieuwe website! (11/07/2015)


Het is een feit: de nieuwe website staat online!