Als kind ontwikkelde ik reeds een voorliefde voor fotografie. Maar, toen ik in 2010 mijn eerste digitale spiegelreflexcamera kreeg, ging er een nieuwe wereld voor mij open. Al gauw wou ik meer uit m'n beelden halen en daarom volgde ik verschillende cursussen fotografie en beeldbewerking (Lightroom en Photoshop). Ondertussen is fotografie veel meer dan een hobby geworden: het is mijn passie die me niet meer loslaat.

 

In de vorige eeuw sprak de legendarische fotograaf Ansel Adams de volgende magische woorden: "You don't take a photograph. You make it." Deze wijze woorden inspireren me telkens opnieuw om een maximale beeldkwaliteit na te streven. Daarom besteed ik niet alleen de nodige aandacht aan het fotograferen zelf, maar ook aan de nabewerking van de gemaakte beelden. Naast de standaardbewerkingen van RAW-bestanden (zoals witbalanscorrectie, contrastverhoging, kleuroptimalisatie, ruisonderdrukking, verscherping,...) maak ik ook regelmatig gebruik van complexere technieken zoals blending (bijvoorbeeld voor landschappen bij zonsondergang) en HDR (bijvoorbeeld voor urbexfoto's).

 

Ik heb een brede interesse in fotografie. Mijn voorkeur gaat uit naar (stads)landschappen, urbex, concerten en sport, maar af en toe waag ik me ook aan andere soorten fotografie, zoals architectuur, abstract,... . Neem gerust eens een kijkje in mijn portfolio of op Facebook om te zien waar ik mee bezig ben.